Patrick Gerhardt novi fudbaler Željezničara

Patrick Gerhardt novi fudbaler Željezničara

Novi igrač u ekipi Željezničara je Švicarac Patrick Gerhardt Nyema. Rođen je 31. jula 1985. godine u glavnom švicarskom gradu Bernu, a roditelji su mu liberijski doseljenici. Stoga ovaj fudbaler koji će u Željezničaru ostati u narednih pola godine, ima i pasoš zemlje svojih roditelja. Još nije nastupao za neku od nacionalnih selekcija.
Visok je 183 cm a težak 75 kg, a odlikuje ga požrtvovanost i borbenost u igri. Može pokriti sve pozicije u odbrani, a upotrebljiv je i na poziciji zadnjeg igrača veznog reda. 
Karijeru je počeo u Young Boys-u iz Berna, a karijera ga je odvela i u Rumuniju, te na koncu u Kanadu, gdje je nastupajući za Brentford Galaxy u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka ove zemlje. 
Klubovi: Young Boys, Concordia, Delermont, Otopeni, Brentford Galaxy, Željezničar. 
Nyema Gerhardt s našim klubom je potpisao ugovor do kraja sezone. Stigao je kao slobodan fudbaler. Prije njega, u ovom prelaznom roku, klub su pojačali Perica Stančeski iz Borca, i Nermin Jamak iz Čelika. 
Zanimljivo, neće biti prvi Švicarac u kadru Željezničara. Naime, pasoš ove zemlje posjeduje i mladi Omar Baljić, koji je u naš klub stigao ljetos.